11:00

Assyriska FF P05 Vit

Referat: BK Sport P 05 Gul - Assyriska FF P05 Vit

Söndag efter midsommar och dags för match mot Assyriska FF vilket är ännu en ny bekantskap för oss. Vi samlades 10.10 och det märktes på en del att de var märkta av sena kvällar under midsommarhelgen.

Första halvlek startar och vi var nära att ställa till det lite direkt men redde ut det. Vi tar därefter över taktpinnen och går in rejält i närkamperna och är det lag som styr spelet. Detta resulterar i en av årets bästa halvlekar och leder fram till en 2-0 ledning efter första halvlek.

I andra halvlek steppar Assyriska upp lite och tar över spelet utan att skapa några riktiga chanser. Det beror dels på att de kliver in lite rejälare i närkamperna samtidigt som vi inte går in som i första halvlek. Vi är också lite långt ifrån i markeringarna vilket gör att de enklare kan rulla runt bollen inom laget. Assyriska får in en reducering till 1-2 på ett mål som luktade rejält med offside....

Tredje halvlek är den andra lik med lite fördel i bollinnehav för Assyriska utan att de skapar några mängder med chanser. Tyvärr så åker vi ytterligare ett mål i baken med smak av offside. Av någon anledning så verkade det som om domaren inte vågade blåsa för offside efter första halvlek! Vi har några fina inspel i deras straffområde där vi inte når riktigt ända fram och kan få in bollen i mål. På slutet så åker vi på ytterligare ett mål i baken och slutresultatet skrivs till 2-3. Kändes inte helt rättvist men som alltid är det laget som gör flest mål som vinner.

Tycker ändå att vi totalt sett gör en bra match. De målchanser som Assyriska skapar är när vi inte kliver in ordentligt i första läget och får iväg bollen med huvudet eller annan kroppsdel utan istället ska vara uppe och flaxa med fötterna vilket ofta ledde till missar eller halvmissar och som sedan ställde till med oreda. I de lägena gäller det att kliva in rejält på en gång och få bort bollen. Det vi kan efterlysa är lite tätare markeringsspel, lite bättre följsamhet både när vi anfaller och när vi försvarar oss. Det vill säga att hela laget följer med upp i planen så att laget inte blir så långt och att hela laget från topp till tå hjälper till i försvarsspelet. Skulle också gärna se att vi får några fler som vågar ta in och hålla bollen lite oftare så att Vi kan hålla kvar bollen inom laget.